Достапни линкови

Туристичко-угостителска комора со свои предлози за економската криза од коронавирусот


Илустрација - Затворен угостителски објект во Старата скопска чаршија

Туристичко-угостителска комора на Македонија денеска ќе ги презентира своите ставови и предлози за ублажување на последиците од коронавирусот врз овој сектор, соопшти Сојузот на стопански комори.

Угостителите, како што информираат од Сојузот на стопански комори, сметаат дека досегашните мерки не ги задоволуваат потребите за одржување на малите субјекти. За таа цел на прес конференцијата ќе биде соопштена колективната одлука, на повеќе од 1000 угостителски објекти во земјава. По стапувањето на сила на мерките за заштита од коронавирусот, голем дел од угостителите ги затворија своите објекти. Во овој сектор се вработени повеќе од 29.000 лица.

XS
SM
MD
LG