Достапни линкови

Министрите без ресор чинеле најмалку половина милион евра

Во новата Влада остануваат истите 16 министерства и четири вицепремиерски места. Само еден од вицепремиерите Артан Груби ќе биде и министер, задолжен за политички систем и односи меѓу заедниците. Но, Груби ќе биде и прв вицепремиер, односно директен заменик на премиерот.

Колаж - Министри без ресор ФотоRFE/RL Graphics

Во новата Влада остануваат истите 16 министерства и четири вицепремиерски места. Само еден од вицепремиерите Артан Груби ќе биде и министер, задолжен за политички систем и односи меѓу заедниците. Но, Груби ќе биде и прв вицепремиер, односно директен заменик на премиерот.

XS
SM
MD
LG