Достапни линкови

Гичeвски: Од погрешни факти до недоделкани фрази во учебникот по историја за петто одделение


Директен линк

Погрешни факти, погрешна хронолошка рамка и периодизација се дел од спорните информации во учебникот по историја и општество за петто одделение. Историчарот Васко Гичевски забележува и проблем со профилирањето на историските личности без притоа акцентот да биде ставен на историскиот наратив.

XS
SM
MD
LG