Достапни линкови

16x9 Image

Жанета Здравковска

Жанета Здравковска е родена во Битола на 15.01.1977 година. Дипломирала на Педагошкиот факултет во Битола во 1999 година, а магистерски студии завршила на постдипломските студии по менаџмент на човечки ресурси на Институтот за социолошки и политичко- правни истражувања во Скопје. Работела како новинар во повеќе локални редакции во Битола, а моментално е уредник во локалниот неделник „Јавност“. Дописник е на дневниот весник „Дневник“, а за Радио Слободна Европа известува од 2002 година. Добитник е на наградата „Менде Петковски“ за најдобар дописнички прилог.

Автор Жанета Здравковска

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG