Достапни линкови

Скопје на новата генерација-„Отруени сме од политика, треба нешто ново“

Млади архитекти од земјава претставија 12 идеи за тоа како може подзаборавени или оттуѓени локации во Скопје повторно да „никнат“ со нов изглед и функционалност. Нивните проекти кои беа дел од конурс, се изложени во изгорената шалтер-сала во главната Пошта во Скопје.

Фотоslobodnaevropa.mk (RFE/RL)

Млади архитекти од земјава претставија 12 идеи за тоа како може подзаборавени или оттуѓени локации во Скопје повторно да „никнат“ со нов изглед и функционалност. Нивните проекти кои беа дел од конурс, се изложени во изгорената шалтер-сала во главната Пошта во Скопје.

XS
SM
MD
LG