Достапни линкови

Функционерите имаат 10 дена да ги кажат имињата и надоместоците на советници


Во рок од 10 дена функционерите ќе треба да ги објават имињата и надоместоците на посебните советници, личните советници и надворешните соработници, како и редовно и ажурно да ги објавуваат споменатите податоци во иднина, одлучила Владата на денешната седница.

Владата постапувала по препораката на ГРЕКО.

Информации за имињата на советниците и за тоа за колку пари се ангажирани треба да достават од кабинетите на премиерот, на вице-премиерите, на генералниот секретар на Владата и на министрите.

XS
SM
MD
LG