Достапни линкови

Додик на есен во Русија по вакцината за коронавирусот


Архивска фотографија- Милорад Додик, член на претседателството на Босна и Херцеговина

Членот на претседателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик денеска најави дека наесен ќе оди во Русија за да завршел работа во врска со набавување на вакцината против коронавирусот. Тој рече дека ако Русија била подготвена да го вакцинира своето население, тогаш и тие не би требало да се сомневаат во вакцината. Според Додик се создала голема бука затоа што Русија излегла со вакцина и додаде дека вакцинацијата во Република Српска нема да биде обврзувачка, односно тој што нема да сака нема никој да го тера да се вакцинира.

XS
SM
MD
LG