Достапни линкови

Инспектори на терен по мостри во Вардар


Државниот инспекторат за животна средина соопшти дека вчера по добиена дојава за загадување на Вардар со црвена боја во близина на Бетонската база -Бетон, направиле увид на посочената локација и земале мостри од отпадната вода што излегува од колекторот за хемиска анализа кои се однесени во акредитирана лабораторија и е во тек нивно испитување. Во соопштение е наведено дека привонреден инспекциски надзорво околните објекти и засега не е забележана појава на истекување на црвена отпадна вода.

XS
SM
MD
LG