Достапни линкови

МОСТ: гласањето без неправилности, одзивот меѓу 20 и 34 насто


Прес конференција на МОСТ за парламентарните избори 2020

Според потврдените информации добиени од набљудувачите и регионалните канцеларии на МОСТ, на гласачките места покриени од оваа граѓанска асоцијација не се забележани неправилности.

Податоците добиени од ПВТ програмата (паралелно сумирање на гласовите), која претставува математичко-статистички научен метод, велат дека одзивот на гласачите до 14 часот се движи од 20,72 насто во 6-тата изборна единица, до 33,74 проценти во изборната единица број 3.

XS
SM
MD
LG