Достапни линкови

ДИК- одзивот до 13 часот е 24,61 насто


Парламентарни избори 2020

Според податоците на Државната изборна комисија на нејзината интернет страница, одзивот на гласачите на парламентарните избори до 13 часот изнесува 24,61 насто. Обработени се податоците од 3383 избирачки места, од вкупно 3480 на цела територија на државата.

Најголем одзив е забележан во изборната единица број 3 и изнесува 29,72 проценти, а најмалку гласачи излегле во 6-тата изборна единица- 16,54 насто.

XS
SM
MD
LG