Достапни линкови

Во Куманово просечна, во Липково слаба излезност


Илустрација, Куманово

Во Куманово, најголемата локална самоуправа во државава на десеттите парламентарни избори отворени се 149 избирачки места. Своето граѓанско право според избирачкиот список можат да го остварат 92 илјади и 300 полнолетни граѓани.

Според ДИК, до 9 часот гласале 5.509 лица или 5,97 проценти од вкупно запишаните.

Во Општина Старо Нагоричане на отворените 31 гласачко место ќе може да гласаат вкупно 2.926 граѓани, а до 9 часот своето право го искористиле 180 лица или 6,15 проценти.

Во Општина Липково во избирачкиот список се запишани 25.666 лица, кои можат да гласаат на 36 избирачки места, а до 9 часот гласале вкупно 423 лица или 1,65 проценти. Овој податок според ДИК укажува на мала излезност.

Засега не се забележани нерегуларности, а гласањето се одвива според пропишаниот протокол согласно со примената на здравствените мерки.

XS
SM
MD
LG