Достапни линкови

Во Грција се укинува носењето маска во молови


Илустрација: Акропол во Атина

Посетителите на моловите и трговските центри во Грција повеќе не се обврзани да носат заштитна маска, додека пак во кафулињата и угостителските објекти нема ограничувања на бројот на гости на една маса, согласно новата заедничка министерска одлука.

Носењето маска останува задолжително за вработените во моловите.

Во Грција, и понатаму, сите оние кои користат јавен превоз, авиони, бродови, траекти, возови, обврзани се да носат заштитна маска.

Во истата министерска одлука, се укинува и ограничувањето, на масите во кафулињата и угостителските објекти да има најмногу шест лица, а продолжуваат да важат правилата и мерките за растојание помеѓу масите и бројот на гости во зависност од големината на површината.

XS
SM
MD
LG