Достапни линкови

Во Албанија нема јавен превоз поради ковид-19


Во Албанија се пролонгира повторното воспоставување на јавниот превоз поради зголемениот број на новозаразени со ковид-19, соопшти техничкиот комитет на експерти. Јавниот превоз требаше да отпочне со работа в понеделник, но тоа се одлага оти, како што оценил комитетот, претставува „активност со висок ризик“.

По одреден период на едноцифрени и ниски двоцифрени бројки на новозаразени дневно, од понеделникот тој број е во постојан раст, така што денеска се регистрирани 48 новозаразени.

XS
SM
MD
LG