Достапни линкови

EП: Луѓето од Западен Балкан треба да имаат корист од фондовите на ЕУ


хрватскиот европратреник Тонино Пицула

Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент ја усвои препораката на хрватскиот европратреник Тонино Пицула за Западен Балкан во пресрет на самитот ЕУ-Западен Балкан. Препораките беа усвоени со 58 гласа „за“, 7 „против“ и 5 „воздржани“. Тие ќе бидат доставени и треба да бидат потврдени на пленарна сесија од Европскиот парламент на една од следните сесии.

Борел - Србија се заблагодарува на Кина, но не и на ЕУ

Европратениците сметаат дека целосното членство на земјите од Западен Балкан во ЕУ е крајната цел, тие се против намалувањето на фондовите за претпристапната помош и сметаат дека треба да се направат напори за решавање на билатералните прашања во регионот.

XS
SM
MD
LG