Достапни линкови

Грците останаа дома за Велигден


Грците останаа дома за Велигден, а христовото воскресение во повеќе делови на Атина беше прославено со огномет. Грците ги послушаа препораките на Владата, останаа дома, а позитивно одговорија и на повиците на градоначалниците и дел од митрополитите, на полноќ да излезат на балконите со запалени свеќи.

Црквите останаа празни, свечената богослужба се одржа зад затворени врати, а верниците ја следеа на телевизија и преку интернет.

Пред црквите, дискретно беше присуството на полицијата.

XS
SM
MD
LG