Достапни линкови

Генерал на НАТО ќе го координира одговорот на пандемијата на коронавирусот


генерал Тод Волтерс

Министрите за надворешни работи на 30-те членки на НАТО го задолжија највисокиот воен службеник во Алијансата да помогне во подобрувањето на реакцијата на пандемијата на коронавирусот. Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека дипломатите побарале од генерал Тод Волтерс „да ја координира потребната воена поддршка во борбата против кризата и да ја забрза и зајакне помошта“.

Столтенберг: НАТО ги поддржува здравствените власти против корона кризата

Валтерс ќе има задача да да обезбеди помошта да пристигнува брзо во земјите што имаат најмногу потреба. Иако сите членки на алијансата се погодени од коронарна пандемија на вирусот, НАТО не игра водечка улога во борбата против тоа, но обезбедува логистичка помош за земјите.

XS
SM
MD
LG