Достапни линкови

ЕУ одобри суспензија на буџетската дисциплина поради коронавирусот


илустрација

Министрите за финансии на ЕУ го одобрија суспендирањето на регулативата за буџетска дисциплина. Станува збор за историска одлука со која им се овозможува на 28-те земји членки да потрошат колку што треба за да се ублажат економските последици одкоранавирусот. Наведувајќи го „сериозното економско забавување“, министрите на ЕУ го одобрија предлогот на Европската комисија поднесен во петокот за суспендирање на Пактот за стабилност и раст.

Истражување - Светот стравува од Ковид -19

Министрите оценија дека постигнатиот договор ја рефлектира нивната цврста решеност за ефикасно решавање на тековните предизвици, враќање на довербата и поддршка за брзо закрепнување.

XS
SM
MD
LG