Достапни линкови

Постарите од 67 години ќе може да излегуваат само рано наутро, младите до 18 години после пладне


На улиците во Скопје се забележува само понекое куче скитник по воведувањето на полицискиот час -

Владата реши да се забрани движењето на младите до 18 години од 21 часот навечер до 12 часот напладне, а на постарите од 67 години од 11 часот до 05 часот следниот ден, сопштија од Владата.

Тоа значи дека младите до 18 години ќе можат да се движат од 12 напладне до 21 часот, а возрасните над 67 години од 05 до 11 часот претпладне.

Тоа е направено за да не се поклопуваат овие две возрасни групи, младите како преносители на коронавирусот, а повозрасните како најризична категорија граѓани.

Полицискиот час за сите се поместува од 21 до 05 наместо до 06 часот.

XS
SM
MD
LG