Достапни линкови

Во Албанија потврдени први случаи на коронавирус


илустрација

Во Албанија се потврдени првите два случаја на инфекција со коронавирус. Станува збор за татко и син кои неодамна се вратиле од Италија. Министерството за здравство соопшти дека двајцата биле во стабилна состојба. Околу 400.000 Албаници живеат и работат во Италија која е најпогодена европска земја со КОВИД-19 вирусот што почна во Кина и се прошири низ светот. Италија потврди околу 7.300 инфицирани и над 360 смртни слушаи. Во северниот дел е водведен карантин за скоро 16 милиони луѓе.

XS
SM
MD
LG