Достапни линкови

Собранието го донесе Законот за управување со отпад


Собраниска седница

Собранието во продолжението на 130-та седница со 62 гласа „за“ го донесе Законот за управување со отпад по скратена постапка.

Со Законот за управување со отпад се забранува увоз на отпад што се користи како извор на енергија.

Предлагачи на Законот беа пратеничките на ДОМ Маја Морачанин и Лилјана Поповска.

Со новиот Закон и натаму се забранува увоз на отпад за складирање заради отстранување, и увоз на опасен отпад што е измешан со неопасен отпад или со други компоненти кои ја намалуваат штетноста и опасните карактеристики на отпадот.

XS
SM
MD
LG