Достапни линкови

Бежоска: Годинава ќе имаме стабилен денар


Анита Ангеловска-Бежоска

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, гарантира дека денарот ќе биде стабилен. Вели дека како централна банка располагаат со редица механизми со кои секогаш се подготвени да ја гарантираат стабилноста на домашната валута, да ја одржуваат ценовната стабилност и да дадат максимален влог за поволен макроекономски амбиент.

Во интервју за МИА таа укажува и дека макроекономските проекции посочуваат на продолжување и умерено забрзување на растот на македонската економија, со што би достигнал околу 3,8 отсто во 2020 година.

XS
SM
MD
LG