Достапни линкови

Полициските „алфи“ престанаа да постојат


Полиција

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на денешната прес-конференција потврди дека се спојуваат единицата за прв одговор „Алфа“ и единицата за Јавен ред и мир во посебна интервентна единица. Тој рече дека се прави нова реорганизација во МВР, а фузијата на двете единици е по примерот на повеќе европски земји, чија крајна цел е да има поголема видливост и активност на луѓето на терен. До петок ќе се знае кој ќе раководи со новата единица.

Единицата „Алфи“ беше формирани во 2005 година, со цел борба против уличниот криминал.

XS
SM
MD
LG