Достапни линкови

Поголеми плати за наставниците од септември


Илустрација: Училница

Владата во рамките на 150-тата седница, денеска ја разгледа и усвои информацијата за зголемување на платите во основното, средното и високото образование за пет проценти почнувајќи од исплата за септември 2019 година и го задолжи министерот за образование и наука Арбер Адеми да ги потпише Спогодбите со Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) за реализација на предвиденото покачување на платите.

Владата исто така донесе одлука за намалување на ДДВ-то за одредени лекови и за топлинска енергија од 18 на 5 отсто.

XS
SM
MD
LG