Достапни линкови

Затворската полиција бара колективни договори


Независниот синдикат на полицијата денеска обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од, како што велат, „фантом синдикатите“ без да посочат за кој синдикат се однесува тоа. Тие на денешната прес конференција истакнаа дека ова е првпат за 29 години на иницијатива на овој синдикат да се носи колективен догововор за вработените во затворската полиција кои се под надлежност на Министерството за правда, а со кој ќе се прецизираат одредбите од Законот за извршување на санкции.Тие се жалат дека без колективен договор затворите е не може да се придржуваат до новиот закон со кој разликата во плата што би ја замела вработените ако се исплаќа согласна новиот закон би била зголемна за 4000 до 7000 денари

XS
SM
MD
LG