Достапни линкови

Владата им препорача на општините да го отстранат симболот на Сонцето на Вергина од јавните места


Владата им препорача на единиците на локалната самоуправа да пристапат кон отстранување на симболот на Сонцето на Вергина од сите јавни места и јавна употреба, односно да ја почитуваат обврската од член 8 став (3) од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на ОН за престанување на важноста на Привремената спогодба од 1995 и за воспоставување на стратешко партнерство меѓу страните.

Како што соопшти владината прес-служба, на денешната седница Владата разгледала и усвоила информација за примена на член 8 став (3) од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на ОН за престанување на важноста на Привремената спогодба од 1995 и за воспоставување на стратешко партнерство меѓу страните.

XS
SM
MD
LG