Достапни линкови

Заев: Писмото од Мерко не стигна во Владата


Премиерот Зоран Заев вели дека сè уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото, но додава дека има информации оти и општина Охрид планира да го направи тоа. Заев вели дека доколку се случи тоа, државата ќе ги земе овие отстапени ингеренции и ќе постапува за да ги исполни обврските кон УНЕСКО, но и кон граѓаните воспоставувајќи ред во оваа сфера.

XS
SM
MD
LG