Достапни линкови

Со поврат на ДДВ досега промет од близу 17 милиони евра


Апликацијата за Мој ДДВ

Oд почетокот на јули, кога почна да се реализира мерката за враќање на 15 проценти од платениот ДДВ, апликацијата „Мој ДДВ“ ја користат над 120.000 граѓани, информираше Управата за јавни приходи.

Како што се истакнува за 11 дена биле скенирани 1.964.811 фискални сметки, остварениот промет изнесува 1.041.512.209 денари, а повратот од 15 проценти од пресметаниот ДДВ е 16.323.077 денари.

УЈП соопшти дека и корисниците на ајфон телефони можат да ја преземат апликацијата преку „Apple store“ https://apps.apple.com/us/app/moj-ddv-ujp/id1472553785.

Сите граѓани што од различни причини не можат да ја користат апликацијата „Мој ДДВ“ на телефоните може да ги однесат сметките на скенирање во која било организациска единица на УЈП, каде што фискалните сметки ќе бидат скенирани на киоск-апарати, бар-код читачи или на паметни телефони.

XS
SM
MD
LG