Достапни линкови

Над 70 отсто од Грците сметаат дека Договорот е во корист на Македонија


Над 63 отсто од Грците анкетирани во истражувањето на агенцијата МРБ се изјасниле негативно за Договорот за името.

На прашањето „како го оценувате то што новото име на соседната земја ќе биде Република Северна Македонија и ќе се користи ерга омнес“, 62 проценти одговориле негативно.

Резултатите од истражувањето покажуваат дека 7 од 10 анкетирани сметаат дека Грција можела да постигне подобар договор и дека Договорот повеќе им служи на македонските интереси (73.3 отсто од анкетираните), односно дека е штетен за националните интереси на Грција.

XS
SM
MD
LG