Достапни линкови

Поднесено барање за повлекување на писмата до НАТО и ЕУ за тргање на ветото за Македонија


Грчката федерација на културните здруженија на Македонците и грчките Пан-Македонски асоцијации на Македонците од дијаспората, испратиле барање до грчкиот Уставен суд за поништување на Договорот од Преспа и бараат поништување на писмата од Грција до НАТО и ЕУ.

Овие грчки организации сметаат дека Договорот за името го крши Уставот и води до распаѓање на Грција по брза постапка, и затоа, како што соопштија, бараат итно да се повлечат писмата од грчката Влада до НАТО и ЕУ за тргање на грчкото вето за Македонија.

XS
SM
MD
LG