Достапни линкови

Граѓанскиот сектор да ги набљудува јавните набавки


Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски

Владата ги повика сите граѓански организации во земјава да се вклучат во мониторнигот на јавните набавки за да бидат целосно заштитени од можности за злоупотреби.

„Правиме уште еден сериозен чекор во отвореноста и транспарентноста кон граѓаните и сите оние кои имаат интерес да ги следат постапките и процедурите во насока на целосна контрола врз начинот на кој Владата ги троши парите на граѓаните“, рече министерот за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски на денешната прес-конференција во Владата.

XS
SM
MD
LG