Достапни линкови

Протестот на десничарската Алтернатива за Германија без инциденти


Приврзаниците на десничарската Алтернатива за Германоја протестираа на улиците на Берлин, 27.05.2018.

Приврзаниците на десничарската Алтернатива за Германоја протестираа на улиците на Берлин против канцеларката Ангела Меркел. Меѓутоа на многобројни контра собири се собраа повеќе луќе отколку на протестот на десничарите. Полицијата наведе дека на протестот против владата имало околу 5 илјади луѓе, додека на другите собири околу 25 илјади, како и тоа дека полициските сили оневозможувале да дојде до контакт меѓу спротивставените страни. Во Берлин вчера беа разместени над 2 илјади полицајци, а собирите завршија без инциденти.

XS
SM
MD
LG