Достапни линкови

ЕК со позитивна оценка за македонските економски реформи


Министерот Тевдовски и гувернерката Ангеловска - Бежоска на Дијалогот ЕУ - Западен Балкан - Турција

Според Извештајот на Европската комсиија Македонија бележи најголем напредок во исполнувањето насоките на ЕУ во Програмата за економски реформи во споредба со земјите од регионот, соопшти Министерството за финансии.

Според соопштението, во овогодишниот извештај е нотирано дека земјата сериозно ја подобрила својата оценка во споредба со минатата година што јасно укажува на напредок во имплементацијата на препораките. Овие податоци можат да се видат на графиконот за напредокот на земјите во исполнување на насоките од програмата.

Напредокот бил истакнат на денешниот дијалог меѓу ЕУ, Западен Балкан и Турција на кој присуствувале министерот за финансии Драган Тевдовски и гувернерот на НБРМ, Анита Ангеловска - Бежоска.

XS
SM
MD
LG