Достапни линкови

Руската Дума го усвои Законот за контрасанкции против САД и другите непријателски земји


Руската Државна дума го усвои Законот за контрасанкции против САД и други земји, кои се оквалификувани како непријателски.

Со Законот, Руската Владата, по одлука на претседателот, добива право да воведе различни контрамерки, кои во исто време не треба да важат за стоки од витално значење, кои не се произведуваат во Русија и други земји.

Одлуката за воведување на мерките може да биде оодбрена од претседателот, по предлог на Советот за безбедност на Русија. Во случај на престанок на околностите кои биле причина за воведување на контрасанкциите, Владата може да ги укине соодветните мерки.

XS
SM
MD
LG