Достапни линкови

Владата ќе расправа за нови субвенции во авиосообраќајот


Владата денеска на седница ќе расправа за, како што соопшти, потребата за донесување програма за определување средства потребни за доделување финансиска поддршка за поттикнување и развој на воздушниот сообраќај во Македонија на домашни и странски превозници за периодот од 2018-2021 година.

На предлог на Министерството за транспорт и врски, треба да се разгледа и уредбата за начинот, поблиските критериуми за доделување на финансиската поддршка на домашни и странски авиопревозници и потребната документација која треба да се достави од корисниците на финансиската поддршка.

XS
SM
MD
LG