Достапни линкови

НБРМ ја задржува проекцијата за раст на БДП од 3,2 проценти


Гувернерот на Народна банка, Димитар Богов

Народната банка на Македонија ја задржува проекцијата за раст на БДП за годинава до 3,2 проценти и за наредната година до 3,5 проценти. Гувернерот на Народна банка, Димитар Богов на денешната прес-конференција изјави дека носечки фактори за растот во 2018 година се извозот, инвестициите и личната потрошувачка. Проекцијата за инфлацијата исто така останува на два проценти.

XS
SM
MD
LG