Достапни линкови

Иванов го предложи Богов за гувернер на Народна Банка


Димитар Богов

Претседателот Ѓорге Иванов повторно го предложи Димитар Богов за гувернер на Народна Банка на Македонија. Со цел Македонија да добие гувернер кој најодговорно ќе ја извршува функцијата, како што се наведува во соопштението од неговиот кабинет, Иванов во изминатите два месеца извршил консултации со релевантни фактори од областа и се водел исклучиво од квалитетот и професионалноста на личноста која ја предлага. Иванов предлогот го доставил до Собранието.

XS
SM
MD
LG