Достапни линкови

Ребаланс на Буџетот кон средина на годината


Премиерот Зоран Заев очекува кон средината на годината да биде направен ребаланс на Буџетот, но, како што изјави, не да има корекција на стапките за раст.

Тој верува дека може да се постигне проектираниот раст од 3,2 проценти и покрај тоа што меѓународните финансиски институции ги намалија проекциите за растот на македонската економија.

Целта на Владата е до крајот на мандатот да се постигне раст на економијата од пет проценти.

XS
SM
MD
LG