Достапни линкови

Руските власти наредија блокирање на Телеграм


Логото на Телеграм, илустрација

Руското државно тело за регулација на медиумите го започна процесот за блокирање на пристапот до Телграм по судската одлука против популарната апликација за пораки од минатата недела.

Според соопштението, организацијата ги информирала интернет провајдерите дека тие мораат да го ограничат пристапот до Телеграм. Таквиот чекор ја зголеми загриженоста дека руските власти со таквиот чекор ја ограничуваат слободата на изразување во земјата.

XS
SM
MD
LG