Достапни линкови

МВР: Почнавме акција за расчистување со политизацијата на Министерството


МВР преку соопштение информираше дека актуелното раководство почнало сериозни реформи внатре во министерството за расчистување со затекнатата состојба и за враќање на угледот и довербата кај граѓаните.

„Актуелното раководство на МВР ги презема неопходните мерки за надминување на состојбите кои ги затекна во Министерството, како недостиг од опрема и униформи за полицијата, несоодветна кадровска поставеност односно лица со несоодветно образование на раководни позиции, објекти на полицијата во исклучително лоша состојба, заостанати долгови кон домашни и странски компании, негативни оценки за партизација и политизација..., се наведува во соопштението од МВР.

XS
SM
MD
LG