Достапни линкови

Ќе се гради нов Државен архив


Ќе се гради нов објект на Државниот архив на Македонија, одлучила Владата на последната седница.

Како што соопшти владината прес-служба, одлуката била донесена откако Владата ја разгледала и усвоила информацијата за надминување на проблемот со канцелариски простор и депото на Државниот архив, и по широките консултации и анализи на теренот.

Владата го задолжила Државниот архив, до конечната реализација на ова решение, да спроведе постапка за санација за спречување на протекување на вода во постоечкиот објект на кеј “Димитар Влахов“ во Скопје.

XS
SM
MD
LG