Достапни линкови

Незаконска продажба на парцели од плац на Макамтранс?


Илустрација.Камион

Независниот синдикат на камионските транспортери на Македонија МАКАМТРАНС денеска побара институциите да преземат активности за, како што тврдат, незаконска продажба на парцели од плац во сопственост на МАКАМТРАНС со која буџетите на Република Македонија и на општина Гази Баба се оштетени од 10 милиони до 30 милиони евра.

Според Страшо Јовановски, претседател на МАКАМТРАНС, зад продажбата стои урбано-политичка мафија предводена од структури на поранешната власт.

Неколкудневниот протест на камионџиите пред општина Гази Баба со кој камионџиите сакале да укажат за состојбата е прекинат во моментот кога ги добиле копиите од документите врз кои, рече Јовановски, е исконструиран грабежот на паркингот којшто со договор од 2002 година е во владение на МАКАМТРАНС, во површина од 24.000 метри квадратни.

XS
SM
MD
LG