Достапни линкови

ОБСЕ оцени дека немало конкуренција на изборите во Русија


Жена гласа на претседателските избори во Русија

ОБСЕ соопшти денеска дека на претседателските избори во Русија недостасувала вистинска конкуренција, при што гласачите немале вистински избор.

"Ограничувањата на основните слободи на собирање, здружување и израз го ограничија просторот за политички ангажман и резултираа со недостаток на вистинска конкуренција", изјави Мајкл Георг Линк, специјалниот координатор и лидер на краткорочната набљудувачка мисија на ОБСЕ во Русија.

Според Линк, мисијата на ОБСЕ смета дека изборите биле уредни и ефективно спроведени до страна на изборната комисија.

XS
SM
MD
LG