Достапни линкови

Таравари: одземањето на ингеренциите е во корист на ДУИ


Архива: градоначалникот на општина гостивар Арбен Таравари.

Градоначалникот на општина Гостивар Арбен Таравари смета дека одземањето на надлежностите да именува и разрешува директори на општинските основни и средни училишта е политичка пресметка во корист на политичката партија ДУИ.

„Денеска Заев ги одзеде ингеренциите на општина Гостивар и им ги даде на ДУИ. Истото се случи и во 2010 година, меѓутоа тогаш Груевски го направи истото. Каде е резликата меѓу 2010 наспроти 2018 година? Според ова можам да кажам дека се спроведува праксата: кој не мисли како нас треба да се уништи. Едноставно секоја чест, нависитна ова е „општество за сите”, изјави Таравари.

Надлежностите на градоначалникот на општина Гостивар во делот на образованието му беа одземени вчера попладнето во делот што се однесува на именување и разрешување на директори на општински основни и средни училишта.

Министерката за образование и наука Рената Дескоска денеска рече дека причина за тоа е фактот што долго време не можело да се воспостави законитост во работењето во делот на образовнаието.

XS
SM
MD
LG