Достапни линкови

Странците во Турција ќе плаќаат казни на граничните премини


Архива: Граничен премин во Турција.

Странците казнети за непочитување на сообраќајните правила во Турција, ќе плаќаат административни казни на граничните премини при излез од земјата, одлука која е објавена во турскиот Службен весник.

Дирекцијата за контрола на сообраќајот информира дека таа одлука веќе се применува и оти е во согласност со меѓународните стандарди за таа област.

Примената на оваа мерка се очекува да придонесе за поефикасно казнување на прекршителите на правилата за движење и ќе послужи како превентивна мерка против сообраќајните прекршоци во Турција.

XS
SM
MD
LG