Достапни линкови

Еврозоната даде согласност за помош на Грција од 6,7 милијарди евра


илустрација

Еврозоната даде начелна согласност за исплата на помошта од 6,7 милијради евра на Грција откако е утврдено дека властите во Атина ги спровеле повеќето реформи кои биле побарани во замена за финансиската помош. Таа ќе биде исплатена во две транши, првата од 5,7 милијарди евра во идниот месец, а втората од милијарда евра во април годинава. Грција осум години применува остри мерки за штедење кои ги бараа меѓународните кредитори, Европската унија и ММФ. Сегашната програма за помош истекува во август годинава.

XS
SM
MD
LG