Достапни линкови

Владата усвои повеќе програми од социјалната политика


Портпарол на Влада на Македонија, Миле Бошњаковски

Владата на денешната 49. седница ги утврди насоките за работа на управниот комитет за зајакнување на изборните и политичките процеси и одлучи до 31 мај годинава да се изготви законот за субвенциониран студентски оброк и други студентски потреби.

Како што соопшти владината прес-служба, усвоени се и повеќе програми од областа на социјалната политика, како и Програмата за обесштетување деца - жртви на насилство, поднесена од Министерството за правда.

На седницата помина и Информацијата за активностите за набавка на медицинска опрема, медицински и немедицински инвентар во јавните здравствени установи и ЈЗ Специјална болница за ортопедија и трауматологија Св. Еразмо - Охрид.

Владата усвои и програми за субвенционирање на потрошувачката на енергија, за развој на дејноста за заштита на децата, за остварување социјалната заштита и за рефундирање средства платени како царински давачки, данок на додадена вредност и акциза за набавка на патнички автомобил за лица со попреченост.

XS
SM
MD
LG