Достапни линкови

„Стандард енд Пурс“ го зголеми кредитниот рејтинг на Грција


Агенцијата за кредитен рејтинг „Стандард енд Пурс“ ја зголеми оценката за Грција од „Б-“ на „Б“земајќи го предвид подобрувањето на економската состојба на земјата по неколкугодишната криза.

„Веруваме дека буџетските перспективи и изгледите за раст на Грција се подобрени, а во исто време има заживување на пазарот на трудот и период на релативна политичка стабилност“, соопшти агенцијата.

Новата проценка е со позитивна перспектива што значи дека е можно таа повторно да се зголеми.

XS
SM
MD
LG