Достапни линкови

Скопските општини со препораки да не се палат коледарски огнови


Коледарски оган во Скопје.

Град Скопје апелира до жителите да се воздржат од палење коледарски огнови со цел да се заштити животната средина и амбиенталниот воздух. Градоначалниците на сите скопски општини годинава донесоа одлука за забрана за доделување дрва од општините за таа намена, со цел да се спречи дополнително загадување на воздухот во целиот град. Граѓаните можат да пријават запален оган на отворено на телефонската линија 193.

XS
SM
MD
LG