Достапни линкови

Приливот на мигранти ја зголеми стапката на насилен криминал во Германија


Мигранти во Германија

Приливот на главно млади машки мигранти доведе до пораст на насилниот криминал во Германија, покажува денеска објавената студија финансирана од германската влада. Студијата на криминологот Кристијан Пфајфер ги користи податоците од северната германска држава Долна Саксонија за да го проучи влијанието на доаѓањето на бегалците врз криминалот во 2015 и 2016 година. Во студијата, порастот на насилниот криминал од околу 10 отсто во тие две години им се припишува исклучиво на бегалците. Се наведува дека има поголема веројатност младите бегалци, кои се главно машки, да направат некакво злосторство ако се почувствуваат дека немаат надеж во својата иднина, а повеќето од нив доаѓаат од муслимански земји карактеристични по машката доминацијата.

Портпаролката на германското Министерство за семејство Верена Херб изјави дека студијата ја потврдува потребата за поголеми напори за интеграција во Германија.

XS
SM
MD
LG