Достапни линкови

Заев: Владата има минимум простор за грешка


Архива: Премиерот на Македонија Зоран Заев.

Очекувањата на граѓаните се големи и тие јасно порачаа дека сакаат нови политики, Владата има минимум простор за грешка, изјави денеска премиерот Зоран Заев на конференција „Патот понатаму на Република Македонија.“

Тој наведе дека само со суштинско владеење на правото и еднаков пристап до правдата до сите, бескомпромисната борба против корупцијата и транспарентни институции може да се врати довербата кај нив.

Заев додаде дека довербата и односите со граѓаните, граѓанскиот сектор и бизнисот се од суштинско значење за да се испорачаат ефективни политики, но како што рече тоа владите не ги ослободува од одговорност

XS
SM
MD
LG